2025-02-24
尋日幫朋友慶祝生日,夜晚嚟到中環食dinner,我哋揀咗呢間靚靚嘅法國菜餐廳享受佢嘅美食佳餚酸種麵包加脆麵包一個有幾種面包🥖酸種麵包配埋牛油幾香,麵包幾軟熟,仲有幾片麵包脆脆,食落覺得脆卜卜,好香口前菜蜜糖煙燻火腿配菠蘿沙律一碟開胃沙律菜🥗火腿包住菠蘿🍍酸酸甜甜嘅菠蘿夾埋一齊食幾特別,沙律菜幾新鮮,好健康嘅感覺香蒜橄欖油煙肉意大利捲捲公仔麵辣辣地嘅意大利卷卷公仔麵,平時好少食呢種公仔麵,口感幾特別,煙肉🥓煎得幾香,乾炒公仔麵好香,我哋都清左碟抱子甘藍法式燒春雞配紅莓醬有好健康嘅抱子甘藍🥬煎得好香好入味,法式燒春雞切成兩份,食落啖啖肉,外皮好香脆,肉質幾嫩滑,配埋佢嘅紅莓醬,酸酸鹹鹹嘅感覺幾特別甜品拼盤一碟有三款唔同嘅甜品,朱古力慕絲蛋糕有香濃嘅朱古力味,實身,好軟滑,合桃小蛋糕好鬆軟,幾鍾意栗子忌廉泡芙,外皮係脆卜卜嘅泡芙,入面係濃郁嘅栗子忌廉,好有驚喜拿破崙生日蛋糕Book餐廳嗰陣同職員講有朋友生日🎂 餐廳會安排玫瑰花瓣佈置,仲會準備生日碟,上面有拿破崙蛋糕,仲有啤啤熊公仔🧸同士多啤梨🍓生日碟上寫咗Happy birthday,職員仲會準備生日蠟燭俾壽星吹蠟燭,滿滿嘅儀式感,鍾意佢嘅
酸種麵包加脆麵包
前菜
蜜糖煙燻火腿配菠蘿沙律
香蒜橄欖油煙肉意大利捲捲公仔麵
抱子甘藍法式燒春雞配紅莓醬
甜品拼盤
拿破崙生日蛋糕
Book餐廳嗰陣同職員講有朋友生日🎂 餐廳會安排玫瑰花瓣佈置,仲會準備生日碟,上面有拿破崙蛋糕,仲有啤啤熊公仔🧸同士多啤梨🍓生日碟上寫咗Happy birthday,職員仲會準備生日蠟燭俾壽星吹蠟燭,滿滿嘅儀式感,鍾意佢嘅拿破崙蛋糕🍰食落覺得好香甜😋好滿足嘅感覺!依家open rice訂位仲有全單八折優惠,好抵!餐廳仲有無酒精特色飲品及極優惠的wine pairing~好值得嚟試下!