2018-04-18 669 views
朋友約左我黎Thai Basil晚餐,因為佢有AE可以半價!咁抵就咁係要黎試下啦!星期二既晚上都要排隊,不過只係排左大約十分鐘,好快就可以入座了。環境幾靚架,泰國菜既餐廳黎講,環境都算幾高級。我地兩個女仔,總共嗌左四個菜,分別係:燒牛肉沙律、牛油果醬軟殻蟹米紙卷、串燒同埋燒鱔。燒牛肉沙律,整體黎講都唔錯,不過牛肉燒得有啲「窿」,所以食落有啲苦,如果唔「窿」就perfect池喇,我地order左五成熟,肉質很好,但就燒得有啲失手。呢個牛油果軟殻蟹米紙卷就冇乜特別,都幾好食。菠蘿、雞肉、帶子串燒,三款都好好味呀!帶子大大粒啖啖肉,雞肉好嫩滑,菠蘿又甜又多汁!呢碟燒鱔不得了!係今晚既亮點!亦係朋友十分推薦既菜式!唔好睇佢細細件,兩個人一人一半真係岩岩好!而且呢件鱔魚真的超級肥美,又香又滑!另外個配菜沙律係好好味,有好甜既芒果同埋爽口既青木瓜,一啖肥鱔一啖沙律,解膩一流!女仔就算食到幾飽都要叫個甜品!唔記得佢叫咩名,好似係咩香蕉布丁咁上下。其實佢係一個香蕉蛋糕加一球雲尼拿雪糕配雲尼拿汁再灑上焦糖脆脆既一個甜品。呢個甜品真係勁!好!食!平時食香蕉蛋糕都知道佢係乾真真,但個蛋糕吸晒啲雲尼拿汁,成件

呢個牛油果軟殻蟹米紙卷就冇乜特別,都幾好食。

女仔就算食到幾飽都要叫個甜品
唔記得佢叫咩名,好似係咩香蕉布丁咁上下。其實佢係一個香蕉蛋糕加一球雲尼拿雪糕配雲尼拿汁再灑上焦糖脆脆既一個甜品。呢個甜品真係勁!好!食!平時食香蕉蛋糕都知道佢係乾真真,但個蛋糕吸晒啲雲尼拿汁,成件事即刻昇華晒!

呢餐真係十分滿意!所有食物都好味!而且仲要有半價,真係抵到爛!食咁多野仲要叫左凍檸茶加一杯Stella都係$477埋單,每人都係兩舊幾水咋!
2018-04-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$238.5 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers