2024-02-27
👈🏻陳儀興尚潮樓#japjapjap_鰂魚涌#japjapjap_潮州菜鵝三寶 $298鵝三寶有鵝肝鵝肉同鵝腸🤩滷得好入味 點埋醋有錦上添花嘅效果鵝肉肥瘦適中最鍾意鵝肝 入口即融鵝腸即使唔算好肥 油香感都好重 爽口彈牙底下仲有啲豆腐添魚丸肉碎煮汕頭白 $228魚丸勁彈牙 口感十足🤤仲要有濃濃嘅魚香味湯底呈奶白色 飲落好鮮甜汕頭白吸晒湯底嘅精華仲有肉碎同方魚 用黎送飯勁夾吖二十年菜甫燉豬肚 $78見到二十年就知要試試佢😙果然夠火喉呀 飲完覺得滋補又暖笠笠豬肚燉到好淋菜甫令胡椒豬肚湯帶多份清甜涼拌海蜇頭 $88海蜇頭大大片😍口感非常爽脆麻油味香濃再有少少酸辣味作為前菜真係一流好開胃吖Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟💫📌回頭度:🌟🌟🌟🌟💫📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟餐廳名:陳儀興尚潮樓地點:鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖⏰:Mon-Sun 11:00-22:30#foodiejapjapjap #hkfoodie #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #hongkong #chill #hklifestyle #globaleats #foodie
#japjapjap_鰂魚涌
麻油味香濃
再有少少酸辣味
作為前菜真係一流
好開胃吖
Overall食評最高5粒🌟)
📌好味程度:🌟🌟🌟🌟💫
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟💫
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
餐廳名:陳儀興尚潮樓
地點:鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖
⏰:Mon-Sun 11:00-22:30
#foodiejapjapjap #hkfoodie #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #hongkong #chill #hklifestyle #globaleats #foodiesinternationalchat #香港美食 #香港美食日記 #香港好去處 #相機食先 #foodiegram #食好西#hkrestaurant #一路食一路post #鰂魚涌美食 #鰂魚涌好去處 #太古美食 #太古好去處 #潮州菜 #打冷 #陳儀興