2022-01-24
今日約咗人喺飲咖啡傾野 知道佐敦呢邊好多嘢食~特登早啲過嚟約咗個住喺附近嘅朋友一齊食個lunch 行過廟街見到間叫做52C medium rare 嘅餐廳 外邊睇入去都幾有style 白色為主 簡潔企理 喺門口有個自動點菜嘅機 又食燒同埋網燒肉 我哋兩個都好鍾意食牛肉 於是決定試吓單點靚牛網燒~! 今次試咗幾款牛肉包括封門柳 牛肩 西冷A5和牛 再配個豬腩肉~ 等咗大約10分鐘就上枱啦!配埋新鮮沙律丶牛肉雜菜湯 同埋自家製嘅飲品~D肉睇落全部都好新鮮!肥瘦分布啱啱好~ 侍應好nice 會講解下啲肉有咩分別 同埋教我地點樣燒~依間鋪叫得做Medium rare 一於試吓將啲肉燒到半生熟~ 牛肉全部都好新鮮 入口肉汁滿滿~仲有好香嘅油脂 A5和牛更加冇得頂 睇相就知道係靚野~豬腩肉切到薄薄地燒到甘香香脆 好正呢度嘅肉絕對比連鎖嘅日式燒肉店高級好多 肉類好高質~性價比高👍🏾呢度嘅爐同埋抽風都幾好 環境唔錯!下次會同朋友再嚟試吓石燒牛~
A5和牛更加冇得頂 睇相就知道係靚野~
豬腩肉切到薄薄地燒到甘香香脆 好正