2022-05-14 78 views
好耐無食石燒肉,真係好miss 🥹 所以今日嚟到佐敦嘅一間日本餐廳,佢哋岀名有石燒同燒肉,咁我就梗係要試下佢哋個石燒。估唔到餐廳咁好生意,下午都接近坐滿。可以自己行去部機度去買,價錢合理,而佢哋嘅lunch set 都幾平~仲有得外賣燒肉返屋企,下次試下先!佢哋嘅套餐包前菜、飯同湯,更掋食。前菜係沙律湯竟然係一大碗好足料嘅羅宋湯下腰西冷套餐($148)- 下腰西冷肉質爽口,有嚼勁得嚟又唔會韌。呈上時較生,但石燒會再燒熟啲牛肉,熟度就啱啱好,牛脂味豐富。封門柳套餐($158)- 同下腰西冷唔同,封門柳嘅肉質較腍,仲非常嫩滑。不得不提個燒烤汁,配牛肉更惹味,就咁淋落啲白飯上面都好好食。

仲有得外賣燒肉返屋企,下次試下先!

佢哋嘅套餐包前菜、飯同湯,更掋食。

前菜係沙律

湯竟然係一大碗好足料嘅羅宋湯