2018-03-17
之前食過樓下嘅韓燒 今日又黎726搵食😝見到佢有一間食雞煲火鍋嘅 好似同我上次嘅韓燒係同一個group嘅🤔🤔所以我同friend就一齊去試下啦☺️要咗個芫荽皮蛋火鍋湯底 清清地啲 皮蛋超好味 佢成粒畀晒你㗎😍😍係靚嘅皮蛋☺️黑色嗰邊仲好jelly☺️ 粟米同蘿蔔都煲到超甜!!佢呢度主打手打嘅丸同滑 我就叫咗個黑松露墨魚丸試下 有六粒 不過我覺得黑松露味唔係好出 反而食到一粒粒既小墨魚丸🤔的確係手打既!openrice好多人推介嘅脆脘肉腩都好好食 比起脆脘肉片 我鍾意食厚身嘅脆脘肉腩多好多 一大啖實肉 骨又無咁多 方便食!又好有魚味😋😋😋我最推介嘅係佢個$178既頂級雪花肥牛!!真係超好味㗎!淥一淥好快食得 有牛味又唔老超級腍! 肥既部分佔少少 雪花分佈好靚😋 仲要真係每一塊都唔老wo!💯💯💯我地仲叫左個象拔蚌片 職員好貼心咁樣同我地講淥5秒就食得㗎啦😁 好好人!象拔蚌片嘅份量都幾多 不過我中意配醬食 有味d😂但個friend就話咁樣會蓋過咗個鮮味🤷♀️所以大家自己揀啦😂食飽飽埋單 為$540左右 但食到咁高質既牛 都幾滿意既一餐☺️☺️