2023-03-28
夜晚我哋就去咗佢嘅扒房餐廳過咗一個非常特別嘅生日用餐體驗,呢間餐廳係一個氛圍優雅、裝修美式風格嘅高級餐廳。我同我嘅家人一齊品嚐咗佢哋嘅豪華菜單,包括鵝肝牛扒、龍蝦肉沙律、法國生蠔、龍蝦湯同紐約芝士蛋糕甜品,真係一個難忘嘅用餐體驗,以下係我嘅食後感受。鵝肝牛扒係餐廳嘅招牌菜之一,我對呢道菜嘅評價非常高。牛扒煎得剛剛好,外層有啲焦香,內裡嫩滑多汁。鵝肝嘅味道非常濃郁,同牛肉完美地融合喺一齊,令人一口接一口地吃唔停。再加上薯蓉呢道菜絕對係一個豪華嘅享受。龍蝦肉沙律係另一道非常好嘅菜品,龍蝦肉鮮美,搭配新鮮嘅沙律菜同香草醬汁,令人感到非常清新同埋爽口。沙律嘅份量都好足夠,令人感到好滿足。法國生蠔係另一道必試嘅菜品。呢啲生蠔新鮮而且味道鮮美,搭配醋同檸檬汁,非常刺激味蕾。生蠔嘅質量非常高,令人感到好似喺法國一樣品嚐到咗最好嘅生蠔。龍蝦湯係另一道豪華嘅菜品,湯嘅味道非常濃郁,龍蝦嘅味道都好突出。湯裡面仲加咗新鮮嘅蔬菜,令湯嘅味道更加豐富。呢道菜係一個非常好嘅開胃菜,令人嘅胃口更加大。最後係紐約芝士蛋糕甜品。呢個甜品係一個非常好嘅結束,蛋糕嘅質地非常柔軟,芝士嘅味道都好濃郁。上面仲放咗啲新鮮嘅士多啤
最後係紐約芝士蛋糕甜品。呢個甜品係一個非常好嘅結束,蛋糕嘅質地非常柔軟,芝士嘅味道都好濃郁。上面仲放咗啲新鮮嘅士多啤梨為呢一餐晚餐做咗完美嘅總結。