2024-08-09 439 views
今日同老公去左將軍澳PopCorn行街,估不到碰上了一間飲品和食物都挺有質素的Cafe我倆也吃得好滿意。這間Cafe正是位於將軍澳PopCorn內的Espresso Alchemy。入面環境好Chill而且坐得舒適,更放了不少綠色植物令眼球非常舒服。第一次到將軍澳分店,商場嚟講,呢間分店都算幾大,裝修幾靚,轉角位有間房仔,靜靜地傾吓偈都幾好。開放式的設計,設有圓枱、二至四人枱,地方闊落,以粉橙紅色為主調,一個個圓拱形圍繞,裝潢優雅,環境很美,感覺舒適寫意。總括嚟講,這間 Espresso Alchemy無論環境、食物及服務也挺合我心意,相信我很快便會再次走去幫襯。

2024-06-17
Type of Meal