2022-07-17 237 views
今次朋友帶我去左荔枝角試呢間西班牙菜,少食西班牙野既我就交哂比朋友話事,試左一餐好滿足既西班牙菜😚😚餐廳環境好舒服,而且侍應服務好好,會經常留意我地食到邊再上菜,同埋好勤換碟等我地唔同味既野唔會串埋一齊😜😜 Appetizer脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫 ($98)初榨橄欖油浸香蒜海蝦配香脆多士 ($148)傳統烤焗多士,西班牙有機小蕃茄, 香蒜及初榨橄欖油 ($58) 今次試左3款Tapas 做前菜,鱈魚球外脆內軟,加埋泡沫狀既蜜糖汁好夾,🦐🦐海蝦煎得好香,浸左蝦既橄欖油配多士好好味😋😋傳統多士係店員黎到我地面前先幫我地將新鮮蒜頭同蕃茄查上烘熱左既麵包,香氣十足!! Middle Course西班牙燴牛肚鷹嘴豆辣肉腸醬汁 ($148)RUSTICO 特色西班牙炸蛋 “Broken Egg” 伴香脆薯絲及辣肉腸碎 ($108) 燴牛肚用既係熟悉既金錢肚部位,但新既煮法原來辣辣地幾好味,牛肚好腍o入味,店員仲教我地可以配埋頭先既傳統多士一齊食添🐮🐮炸蛋其實係炸薯絲,黎到再幫我地整爛隻蛋,d 蛋汁撈埋薯絲同辣肉腸口感豐富又好食🐣🐣 Main Course慢煮西班牙乳豬伴香草焗薯 ($338)招牌西

Appetizer
脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫 ($98)
初榨橄欖油浸香蒜海蝦配香脆多士 ($148)

Middle Course
西班牙燴牛肚鷹嘴豆辣肉腸醬汁 ($148)

Main Course
慢煮西班牙乳豬伴香草焗薯 ($338)
招牌西班牙黑毛豬海鮮飯 ($238)
食西班牙菜又點少得兩款特色菜~烤乳豬同埋Paella 呢,食到飽飽地,兩款main 都係叫細細份黎share, 每人一塊烤到脆既乳豬,好香又有肉味🐷🐷Paella 充滿海鮮香氣,仲有少少黑毛豬係入面,成個飯都好好食🥘🥘

Dessert
傳統西班牙 Churro 炸脆條伴雲呢嗱雪糕及朱古力慕絲 ($72)
最後加個甜品churro,充滿肉桂糖既churro 加上朱古力慕絲甜上加甜勁正😍😍

Drinks
Classic Sangria ($278)
我地叫左一Jar Sangria, 佢地可以揀紅/白酒,喜甜既我地就揀左白酒,配埋水果好易入口,唔覺意就飲左好多杯😆😆

🎈 Rustico (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 PLACE一期地下G01舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry荔枝角 #西班牙菜 #乳豬 #Paella #西班牙海鮮飯 #飲野 #傾計 #Tapas