2023-10-31
然接太太放工,中環搵中菜,決定試吓新開餐廳。餐廳位置樓上鋪,位置心臟地帶。 經理及服務員服務周到,細心接待每位食客。窩心。頭盤1/黑磚豆腐:酥脆香口,豆味濃,鋪面煙肉碎鹹香味道,細細件,好想追食第二件2/煙燻糖心蛋:雞蛋味濃,鋪面的辣油非常惹味,非常開胃。主食1/胡椒湯年糕淮山泡蜆:湯底明顯運用魚烹調而成,奶白色鮮甜無比,輕輕胡椒除去魚腥外也不會掩蓋鮮甜魚湯。蜆肉嫩口,淡淡海水味,認真真鮮🤪 中藥淮山入饌,有美顏健脾胃功能。年糕及豆卜吸曬各種食材的味道,一啖湯,一啖年糕及豆卜,食左少少有啲飽暖感覺。天氣凍凍地! 老婆表示非常滿意👍🏼2/手作糖山冰鎮咕嚕肉:脆口!味道酸甜惹味!細細件!新鮮菠蘿!一啖一口!總之非常非常出色!真係要黎試吓!3/鮮魚湯海皇芹香脆米泡飯:餐廳內有多個大魚缸,生猛海鮮是餐廳主打。今次人少,下次先黎再試吓預定餐牌🤪 原來有帶子、墨魚、蠔仔、鮮蝦等多種海鮮,餐廳一點也不吝嗇,我地食左好耐都仲有好多海鮮係煲湯內。強調係湯冇味精!!!呢刻就算好飽,都仲想食多碗☺️甜品1/金菊桃膠燉手工菊花豆腐:食物就如一個藝術品,一朵花,真係考廚師刀工。甜品清甜適中,正2/桂花桃膠燉雪梨配
頭盤
1/黑磚豆腐:
2/煙燻糖心蛋:
雞蛋味濃,鋪面的辣油非常惹味,非常開胃。
主食
1/胡椒湯年糕淮山泡蜆:
2/手作糖山冰鎮咕嚕肉:
3/鮮魚湯海皇芹香脆米泡飯:
甜品
1/金菊桃膠燉手工菊花豆腐:
2/桂花桃膠燉雪梨配手磨棗茸糕
多得經理巧妙安排(我地冇預訂架)燉雪梨真嘅要試吓,非常清甜,潤肺!秋冬之交,值得一試!再試!
下次,決定一大班人黎,可以叫多啲野美食!yummy 😝 價錢實惠,值得再黎