2023-10-01
低調的外表中隱藏著美味的料理,特別係甜品,夠有創意同記左係腦中。南瓜煙肉湯 南瓜濃湯係真係好濃郁,滿滿南瓜粒既濃湯,加少少煙肉提味,係幾開胃。水牛芝士火腿 水牛芝士啊~見到就心心眼,搭配風乾既火腿就好似脆如薯片,車厘茄真係好甜口,搭配水牛芝士食唔停口。原條蒲燒日本魷魚 試過好多燒魷魚,都冇尼間燒得咁Q彈嫩口,燒汁上去完全包裹住魷魚,夠曬惹味。蒜片辣椒欖油蝦 火熱既辣跟上橄欖油上蒜香既蝦,Q彈彈牙,熱辣誘人,愛辣既人會好鍾意食高湯花甲 鰹魚湯熬製既花甲更加有滋味,用紫蘇去提返香味之餘,仲好有營養~ 花甲新鮮無沙放心食~香煎荷蘭三層肉肥瘦相間既三層肉,加左香茅椰奶醬汁之後清新不油膩,肉質有嚼勁~西蘭花𦮗就特別有趣,味道微甘,焗小薯仔有曬肉味同醬汁之後更加香口。火炙帶子墨魚汁意大利飯 義大利飯烹飪軟香,加上墨魚汁感覺口感更香口,而上面仲加足5-6個火炙厚實嫩口帶子及酥炸魷魚鬚,用墨魚汁脆片裝飾點綴,藝術感拉滿~松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯 泡飯界食過最好食既~一個準備滿滿蟹肉蟹膏既飯,當注入靈魂木魚湯,攪伴之後係口感有齊色香味具全,清淡又唔失精彩,點會唔心動湯泡飯魅力。A.O.M 卡邦尼意粉 濃郁
南瓜煙肉湯
香煎荷蘭三層肉
火炙帶子墨魚汁意大利飯
松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯
A.O.M 卡邦尼意粉
濃郁蛋黃芝士包裹住卡邦尼意粉,羊奶芝士好突出,意粉更加濃郁。
脆糖香草吉士Homemade Custard
極之推薦,係牛角包造型既窩夫呀,仲好係好酥脆既皮,配上香草雪糕,唔會太膩。
I'm Always Yuzu Oolong 幼稚烏龍
烏龍茶中帶點柚子清香,別具清幽既酒口感。
Roselle Summer 洛神鳳梨
洛神花鳳梨酸甜中帶住花香,加少少檸檬蜂蜜口感更豐富,Fruity
熱情果之夜
熱情洋溢出曬來,酒味同水果比例咁好,女仔會鍾意尼款微醺時刻