2023-06-21 92 views
同朋友入左呢間門面神秘既餐廳,幾乎每樣食物都好好食,超有驚喜 👍我地兩個人共嗌咗兩 set 既 $688 廚師發辦套餐 😃兩個 set 的沙律、前菜、炒飯同甜品都一樣的 ~係海鮮同肉類我哋嗌咗唔同的,諗住可以試多啲菜式 🙂⭐️ Set 1沙律: 煙三文魚沙律配黑醋泡泡黑醋泡泡酸酸甜甜幾開胃,作為前菜不錯前菜: 乳酪巴拿馬火腿蟹籽菠蘿呢隻乳酪甜甜地,同平時喺超市買到既酸酸地的乳酪不同,味道不錯鐵板海鮮: 白鱔・虎蝦白鱔肉質鮮嫩,底煎至脆身,好香好好味虎蝦肉質亦適中,同汁嘅味道幾夾肉類: 秋田雞扒雞扒肉質鮮嫩,雞皮脆身可口,配上酸酸甜甜嘅汁,味道幾特別又開胃甜品: 紅豆吉士多士有驚喜嘅一個甜品,整個甜品不甜不膩,凍凍哋嘅吉士令風味更昇華⭐️ Set 2沙律: 煙三文魚沙律配黑醋泡泡前菜: 乳酪巴拿馬火腿蟹籽菠蘿鐵板海鮮: 獨子蒜鮑魚・黑松露帶子鮑魚味道鮮甜可口; 黑松露帶子既松露味超濃 🥰肉類: 宮崎豬宮崎豬同蘋果蓉嘅味道好夾 👍甜品: 紅豆吉士多士

我地兩個人共嗌咗兩 set 既 $688 廚師發辦套餐 😃

兩個 set 的沙律、前菜、炒飯同甜品都一樣的 ~
係海鮮同肉類我哋嗌咗唔同的,諗住可以試多啲菜式 🙂

⭐️ Set 1
沙律: 煙三文魚沙律配黑醋泡泡
黑醋泡泡酸酸甜甜幾開胃,作為前菜不錯

前菜: 乳酪巴拿馬火腿蟹籽菠蘿

鐵板海鮮: 白鱔・虎蝦
白鱔肉質鮮嫩,底煎至脆身,好香好好味
虎蝦肉質亦適中,同汁嘅味道幾夾

肉類: 秋田雞扒

甜品: 紅豆吉士多士