2024-11-01
今日同男友去睇戲,見到戲院隔離呢間餐廳好多人食,所以入去試下我同男友都好餓,就叫左個套餐SAVOR WITH JIANGNAN DELICACY DINNER SET,💰890,因為我想飲人參雞湯,個套餐又望落幾抵食❤️前菜醬油鮑魚帶子好正,超級新鮮,鮑魚同帶子又大隻,醬油味道唔會好濃,更加帶出帶子同鮑魚嘅鮮甜👍韓式拌粉絲我好鍾意食,次次都會清曬,搭配埋8樣精美小菜一齊食,口感更加豐富😌半半炸雞(甜辣+醬油)炸雞食開都鍾意叫呢兩個口味,一咸一甜滿足曬我地,我覺得兩個味道都幾好食,同埋呢間炸雞真係炸得唔錯,食落口仲冒煙,好多汁,雞肉好嫩滑😍炸雞伴碟仲有兩塊蓮藕,都炸得好好食👍👍奶油排骨我見到呢個好邪惡,上碟已經覺得份量好多,排骨全部煮到好淋,肉質入口好鬆化,超好味🤤配埋釜飯一齊食好夾,裡面都有粉絲,要趁熱撈埋啲粉絲食咗佢,索曬味好正😎鮑魚人蔘雞湯呢個人蔘雞湯一流,用咗成隻雞,雞肉好嫩滑,店員仲會幫手剪開晒,方便食,啲湯人蔘味濃郁,加埋糯米紅棗等,秋冬飲最適合,加埋釜飯落去,仲可以做人蔘雞湯飯,我同男友飲左六碗湯🤤🤤Yuzu soda💰48柚子梳打好清爽,唔會好甜,解膩一流See you 💰
前菜
半半炸雞(甜辣+醬油)
奶油排骨
鮑魚人蔘雞湯
Yuzu soda💰48
柚子梳打好清爽,唔會好甜,解膩一流
See you 💰108
呢杯Cocktail都幾好飲,飲落酸酸甜甜,好易入口
消費價錢:2人💰1151,人均575.5
結論:
(10分為滿分)
味道:7.5/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10
餐廳名稱:SUL JIB
餐廳地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場13樓1302號舖
#SULJIB #韓國菜 #韓式居酒屋 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #elegant #gathering