6 day(s) ago 0 views
今日係天后開完會,就約同事食埋個Lunch先返公司!一向天后都係美食集中地,但好多都人多又唔夠清靜,想搵間靜靜地嘅餐廳🍴食個lunch傾下計!經過永興街,見到呢間之前都好出名做晚市生蠔嘅Oyster C,而家午市都有Set Lunch Menu喎,佢嘅品質都有保證,一於揀呢間啦!個Lunch Menu都好大眾化,好適合附近返工約朋友或同事食飯!我哋就Order咗個香煎澳洲薄切牛柳,個餐仲包埋餐湯同飲品!湯係店家自家製作,無味精入口嘅羅素湯好足料,而且味道好濃!跟住我地仲order埋湯牛同特色餐包配調製菇菌醬,個菇菌醬好濃郁味道同個湯超夾呀!另外沙律🥗亦估唔到嘅大份同好足料,我哋都話好啱我地口味,用上意大利醋汁調配,香味濃郁!到主菜上枱啦!牛柳係熱辣辣上枱,同廚師特製嘅牛扒🥩拌汁帶酒香味,同牛柳真係好絕配。選用上等嘅澳洲牛柳入口唔會好鞋好靭,煎得啱啱好添!店員亦介紹佢哋嘅晚市有好多唔同嘅特色套餐同生蠔🦪套餐,下次我哋都要去試下先❤️❤️Oyster C生蠔專門店📍 天后永興街9-11號地下A號舖@oyster_c_hk#OysterC #天后餐廳 #天后美食 #生蠔香港 #蠔吧 #生蠔專門店

Oyster C生蠔專門店
📍 天后永興街9-11號地下A號舖