2022-02-16
💡高質Chill Cafe餐廳環境舒適,景觀開揚光猛,座位係竹蓆凳加箍臣或者沙發凳,所以都坐得好舒服,Cafe 角落仲有個勁舒服嘅地台,放左個大熊啤啤,吸情得黎又十分chill 。🍽鴨與蛋🦆油封鴨髀一上檯已經聞到好香,新鮮焗製,切落已經知道肉質係有幾咁軟熟,入口肉質嫩滑入味,油脂感豐富,好香鴨香味,又甜甜哋。另外,窩夫竟然同樣高質,外脆內軟,入面好鬆軟。薯餅炸得香脆可口。仲配有煮熟既車厘茄,炒磨菇同太陽蛋。這個餐可以兩人一齊享用,分量十足。🥰🍽焦糖脆餅餅上面有焦糖碎,有好多cream,所以食落都幾creamy,餅底夠鬆脆。 🍽蘇絲黃- 黃金拉絲牛角酥 上面鋪左巨多芝士,芝士係橙色,另外仲放左幾嚿嘅blue chesse,再配埋無花果係上面,成個都好吸晴,每食一啖,都有好濃香的芝士味,牛角酥都超香,整體不錯。🍽Beach Bow配料超級豐富,有香蕉、菠蘿、乳酪、藍莓、螺旋藻、奇亞籽及椰子片。一黎到見到成碗都係藍色嘅乳酪,都有點嚇親,哈哈。配料有咁多,所以食落層次感都好豐富,而且又健康又飽肚。🍽Ginger B呢杯酒精濃度比我想像中高,因為有Tequila、Sake、Ginger infu
💡高質Chill Cafe
🍽鴨與蛋🦆
🍽焦糖脆餅
🍽蘇絲黃- 黃金拉絲牛角酥
🍽Beach Bow
🍽Ginger B
呢杯酒精濃度比我想像中高,因為有Tequila、Sake、Ginger infused liqueur。最特別加左red chill pepper,所以飲落feel 到有點辣辣地,岩曬好酒之人去飲。
🍽Matcha Latte
濃濃抹茶味,口感creamy得黎又唔會太甜。
ps/整體黎講全部嘢食都好高質❤️而且環境都好舒服,仲可以望到馬場,呢個Brunch 時段食物選擇都多。