2022-08-17
上個週末,同朋友一齊去咗大館🥰,上次去食完cantina, 今次我哋去食「The Chinese library」 餐廳嘅環境非常之靚❤️,擁有歐式華麗設計😘,我係好鍾意食中菜㗎✅-今日我哋嚟食點心放題,佢哋嘅點心種類繁多,我哋今次食嘅係non-stop brunch😋$568/person, 仲包咗一杯紅酒/白酒/香檳,-嘢食方面 我哋食咗黑魚子榨菜燒賣,流心紫薯球,素卷,蝦秋葵餃,木魚花蘿蔔糕,叉燒腸,香辣雞球,蔥椒爆炒紫淮山麵,焦糖薑汁乳凍等等🫶🏻,而我覺得最驚喜嘅就係紫淮山麵😋,啲蔥爆得非常之香💯,辣辣地真係不得了呀🔥🔥我哋忍唔住encore左兩次🥰,其他點心全部都好出色 尤其係蝦餃 皮薄餡靚😋 啖啖都係滿滿嘅蝦肉💯🐷-見到佢哋晚餐嘅Menu都非常之吸引 等我下次又要過嚟食佢哋嘅晚餐先😘 好想試佢哋嘅片皮鴨😍😍-