2024-08-11 97 views
西營盤這地方有不少食物高質環境又Relax嘅餐廳Cafe,雖然這地方對我而言有啲遠,但我耐唔耐都會嚟依度覓食. 今次見到這𥚃開咗間新嘅主打Pizza西餐廳,見環境幾舒服於是決定今晚在這開餐. 叫咗個素Pizza-10‘’Veggie pizza、大蝦意粉Prawn El Diablo Pasta、雞翼chicken wings solo同埋蜂蜜奇異果氣泡梳打Honey Kiwi.Pizza即叫即整,新鮮熱辣香噴噴,餅底薄而脆口,餡料十足,雖然無肉,但唔會好齋,色彩繽紛,size對我哋而言剛剛好,食完無好膩好滯嘅感覺. 大蝦意粉因為材料有墨西哥辣椒🌶️關係所以味道偏辣,啲蝦都大大哋隻,肉質彈牙,醬汁剛剛好唔會太多好漏咁,意粉口感爽滑,軟硬適中. 雞翼有八隻,係單骨雞翼來,食起來比較方便,炸到外脆內嫩,點埋個沙律醬,食到停唔到口. 食完咁多嘢當然要飲返啖Honey Kiwi梳打舒暢下個喉嚨. 價錢來講合理,環境服務態度也不錯,整體來講幾好,係值得支持的小店.