📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝高質Weekend Brunch✨🎉日式x巴西菜多款特色前菜😋壽司卷🍣炭燒肉眼扒🐮❞Bookmark左呢間日本fusion巴西既餐廳好耐!🇯🇵🇧🇷今次黎食新推出既brunch menu 每道菜都有特色😝同一大班朋友想weekend坐低大吃大喝chill一個晏晝 我會好推介呢度! 高質!🥰可以由12pm食到3pm 當中包括6款starter同多款主菜to share仲有甜品盤🤩仲可以加錢要freeflow cocktail/ soft drink🍹🥂份量多到我同朋友當日既晚飯都唔洗食🤣🍴𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐝𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐚 $480 pp. (4.5/5)-𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿𝘀 & 𝗣𝗲𝘁𝗶𝘀𝗰𝗼𝘀-6款starters全包唔洗揀🤩每道都好好食🥹❤️份量真係好多食到大半前菜已經好飽呢!🤣▪️燒汁章魚小丸子每人2大粒炸既章魚小丸子🐙熱辣辣 外脆內軟綿綿 配上燒汁同沙律醬!🤤▪️巴西芝士香腸麵包配焦糖洋蔥✨呢個芝士麵包好特別🍔似麻糬波波/煎芝士年糕咁! 煙韌帶芝士鹹香😋中間係有香料味既肉碎同洋蔥🧅枝豆😙▪️三文魚配百香果芒果汁醬汁酸酸甜甜🥭同三文魚新鮮肥美😋▪️炸軟殼蟹配青辣汁沙律炸軟殼
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕

▪️巴西芝士香腸麵包配焦糖洋蔥✨

▪️三文魚配百香果芒果汁
醬汁酸酸甜甜🥭同三文魚新鮮肥美😋

▪️炸軟殼蟹配青辣汁沙律
炸軟殼蟹份量好多!🦀沙律菜新鮮 青辣汁既酸辣比我既感覺好泰式feel😆

▪️燒椰菜花配香草沙律醬✨
OMG好大個椰菜花燒到外爽口內腍身又juicy香甜🤤呢個質地我中意(唔會太硬)🥰本身帶點七味粉香 點底下既香草醬🌿會更balance!😙

▪️香汁煮青口
澳汁青口新鮮唔腥! 不過肉身偏細粒🙈但我平時唔食青口都食晒!😍最緊要新鮮 蕃茄蒜蓉汁夠惹味🍅

-𝗦𝘁𝗿𝗲𝗲𝘁 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝘁𝗼 𝗔𝗱𝗱 𝗢𝗻-

▪️紫蘇辣吞拿魚卷 +$70 pp. ✨
我地另外加錢要多個street food! 🍣係辣吞拿魚蓉牛油果卷🥑用上紅米飯😋面頭有炸薄薯片 呢個卷好好食 口感+味道都好豐富❤️

-𝗧𝗼 𝗦𝗵𝗮𝗿𝗲-

Sharing既主菜有4款 當中有2款唔洗再加錢 每兩個人就可以揀一款✌🏻我地兩個人所以揀左一款 緊係要試佢地出名既steak!🥩

▪️炭燒21日熟成肉眼扒配紫蘇鹽 +$40 pp.✨
推介既medium rare果然出色!😍肉質粉嫩又夠腍 帶炭燒香又重牛味 唔算太肥😚食到最後飽到癲左都清晒🥳好食!

-𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿-
甜品盤真係嚇親…勁大盤仲有好多野😱除左雪糕同生果 仲有兩款自家製甜品🍰

▪️𝘗𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘗𝘢𝘯𝘯𝘢 𝘊𝘰𝘵𝘵𝘢✨
新鮮熱情果既酸甜配上滑溜既奶凍 仲有crumble脆脆!😋

▪️𝘉𝘢𝘯𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘛𝘢𝘳𝘵
香蕉焦糖醬層唔錯🍌但白cream層就偏膩!

▪️𝘐𝘤𝘦𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮
士多啤梨🍓芒果🥭朱古力石板街味🍫

▪️𝘍𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵𝘴 & 𝘣𝘦𝘳𝘳𝘪𝘦𝘴🍍🍉🍓🫐

🍹𝐅𝐫𝐞𝐞𝐟𝐥𝐨𝐰 𝐨𝐟 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬 / 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 +$210/+$290
睇下你想飲咩 $210有基本啤酒 氣泡酒 汽水 而$290有更多酒類選擇 cocktail, wine都有齊!🍸

我同朋友冇叫到freeflow 散叫左兩杯mocktails🍹Yellow bird (左)用左菠蘿汁同熱情果 好酸又fresh!😍Mamagaio(右)用左青檸溝soda water帶點花香 清清地☺️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Uma Nota
中環蘇豪卑利街38號地下C號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日式 #joys_西式
  • Brunch  de  Festa