2024-04-26
今天去了一間位於鴻圖道上樓的日本居酒屋 估佢唔到這裏工廠大廈林立竟然有一間咁古色古香的居酒屋... .. l響居酒屋-HIBIKI店內裝修非常有日本風情,地方也非常大,在這裏可以大搞party!走進店內已經有一部清酒機吸引了我眼球.透過qr code可以($188)兩位 有36種唔同嘅清酒任你飲...真係好鬼抵!飲了兩款酒覺得唔錯!1.京姬酒造 :酒造採用山田錦,精米步合精磨至45%釀造,酒款散發出優雅的吟釀香氣,入口後會有感覺舒適的餘韻。 2.大嶺酒造:新鮮麝香葡萄般的香氣,入口有微碳酸感和明顯的米飯鮮味,口感扎實而收尾清澈乾淨。另一邊空間可以提供和服穿著,大可自拍打卡,簡直像自身於日本江戶時代一樣!非常有創意!我們叫咗個:尊貴特色居酒屋M5和牛料理二人晚餐($998)有幾樣好值得推介:1.原條牛尾魚刺身:一條魚分開四種刺身食法,魚非常新鮮,口感十足,唔同部位有唔同嘅刺身食法及調味真係ichiban!2.五色串燒拼盤:牛脷、生蔥、豬小腸、雞肉、白鱔呢五樣配搭幾特別,各有特色!每一樣都好食!3.M5澳洲和牛:和牛肉汁香濃
l響居酒屋-HIBIKI
走進店內已經有一部清酒機吸引了我眼球.
飲了兩款酒覺得唔錯!
1.京姬酒造 :
2.大嶺酒造:
我們叫咗個:
尊貴特色居酒屋M5和牛料理二人晚餐($998)
有幾樣好值得推介:
1.原條牛尾魚刺身:
2.五色串燒拼盤:
牛脷、生蔥、豬小腸、雞肉、白鱔
呢五樣配搭幾特別,各有特色!每一樣都好食!
3.M5澳洲和牛:
和牛肉汁香濃,油脂豐富,肉質鬆軟,口感一流..優質和牛六成熟加上海鹽配搭,香濃嘅牛肉味完全帶出來了.. 食落口真係覺得好幸福!!
地方非常闊落,坐得舒服!食物優質!
啱曬一大班人朋友舉杯暢飲,又或是兩口子傾偈談心!
誠意推介!!