2024-11-17 123 views
佢其實就喺海旁間 arabica隔離,唔算難搵(因為似乎呢頭變咗打卡熱點 所以附近一大堆遊客)餐廳舖面幾低調,入面都係類似居酒屋嘅裝修,啲座位有少少迫,但都尚算可以接受。•柚子角切魚生丼($188)/ 嗌得角切魚生,我有做好中伏心理準備。但!竟然冇伏!啲魚生粒粒高質,鮮味十足。而且切到大大粒,絕對唔係頭頭尾尾。柚子味唔算好重,但係絕對係提升咗個飯,感覺好清爽好適合夏天。•帆立貝、三文魚拼海膽丼($228)/所有嘢都好鮮甜(◎特別推海膽,有豐富海水味,但一啲都唔腥,入口即溶。帆立貝嫩滑,但略為淡味。我自己比較少食三文魚,但呢個我覺得還可以兩個丼飯跟餐配麵豉湯、茶碗蒸蛋、沙律同甜品。(我個人都好鍾意個茶碗蒸,好滑溜!)

•柚子角切魚生丼($188)
/ 嗌得角切魚生,我有做好中伏心理準備。但!
柚子角切魚生丼

•帆立貝、三文魚拼海膽丼($228)
帆立貝、三文魚拼海膽丼

柚子角切魚生丼