2021-08-23
🎏食盡油尖旺 — 朝✨ 鬧市中嘅隱世居酒屋🏮➖➖➖➖➖到底邊個發明返工😣 開始咗做打工仔之後就發現返工真係好壓抑 好鬱悶😩 每秒都好想死喊出嚟... 每日最期待嘅環節就係諗夜晚去邊度食飯😕 每月偶爾都要放縱下嘅 所以就搵咗呢一間居酒屋🏮 見近排都幾多人試 就決定嚟同女朋友放鬆吓!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ Daniel蝦多士 $128店員會先俾我哋影咗相先 之後會再拎返入廚房幫我哋剝蝦殼 服務唔錯真心😌 食落去原來唔止有蝦 仲有啲蟹肉點綴 配搭埋最底部鬆脆嘅麵包 口感可以話係非常豐富🥰 作為招牌菜 佢真係值得一試!!✨ 燒雞泡魚乾 $78嚟居酒屋最鍾意食就係雞泡魚乾 佢呢個算係我食過最好食之一🤭 真係唔係講笑 食落好有咬口 而且唔會燒得太乾 口感味道都好出色🤤 例牌都有跟沙律醬添 個人十分推薦大家試吓呢個🙌🏻✨ 清酒煮蜆 $58另一個我去居酒屋必叫嘅嘢🤣 佢個蜆嘅份量唔算多 不過蜆肉都幾大粒😙 味道唔會話太濃郁 清清甜甜 做前菜都唔錯🔸 燒金菠
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
✨ Daniel蝦多士 $128
✨ 燒雞泡魚乾 $78
✨ 清酒煮蜆 $58
🔸 燒金菠蘿 $32
我最欣賞嘅係佢唔會燒到d串燒好乾😚 呢個菠蘿同樣都唔係好乾 咬落去都好林同juicy 不過就冇我想像中咁甜🙈 如果佢再甜多少少就更好😌
🔸 醬燒雞肉串 $38
全晚較為失色嘅可能就係呢個雞肉串 佢嘅醬汁唔算好濃郁 冇想像中咁正🤭 不過值得一讚嘅係佢嘅肉質都好鮮嫩嘅 都已經好過唔少居酒屋😏
✨ 薄牛豆腐壽喜燒 + 稻庭冷烏冬 $118 + 58
因為驚唔夠飽嘅關係所以都叫咗呢個壽喜燒😎 首先佢嘅湯底都幾似日本正宗嘅味道 非常濃郁而且甜甜地 啱晒我口味🤤 而且佢嘅牛肉都整到好入味 份量都算多!! 鍋入邊亦都有啲經典配料 好似係豆腐 娃娃菜 冬菇等等 仲有隻日本生雞蛋 真係冇得輸🤩 個人都係非常推薦叫呢個!! 另外我亦都叫咗個冷烏冬撈湯食 烏冬嘅質感都算彈牙 而且佢亦都有個柚子汁跟翻 不過我都係鍾意撈壽喜燒嘅湯底多啲haha🤤
🍹巨蜂乳酸梳打 + 蜜桃乳酸梳打 $38/1
見到隔離飲乳酸梳打 杯杯都勁靚🥰 搞到我哋都忍唔住叫咗兩杯 味道都唔算太甜 比較之下會比較推薦巨蜂嗰杯!!
💰Total: $586
✅ 食咗我咁多嘢都先係$500 加上佢嘅嘢食質素係真心高 性價比唔錯🤑 而且店員亦都非常熱情 隔離枱生日仲專程播生日歌一齊拍手慶祝😂 環境氣氛都好正 真心推薦大家試一試😌
💡溫馨提示💡
雖然位置有少許偏 不過當晚都全場爆滿🤭 有心嚟嘅可以book 位會穩陣啲😙
➖➖➖➖➖
📍 朝 (太子)
太子大南街39號地舖