2024-11-20
今日同朋友去咗銅鑼灣呢區做運動,之後就諗住搵間餐廳食飯順便飲嘢,上網都見到呢個評分高既餐廳,所以就決定去試下,反正佢嘅位置都非常方便,喺銅鑼灣鬧市嘅中心,食完行去地鐵站或者搭巴士都非常方便,就係咁我哋決定試吓.吞拿魚他他,餐廳用咗自己整嘅越南米紙,非常有誠意,再包埋紫菜一齊炸,配上新鮮嘅牛油果蓉,同埋一粒粒嘅吞拿魚他他,味道上我覺得非常夾,作為前菜嚟講亦都非常開胃分量都幾多,呢個價錢亦都唔算太貴!成個口感非常多元化,入口亦都唔錯!Scallop carpaccio! 餐廳嘅版本非常精緻,令到我哋即刻攞電話出嚟打卡!餐廳用咗新鮮嘅帶子,味道非常鮮甜同埋fresh, 簡單地配上酸甜嘅檸檬汁同埋入口非常脆口嘅三文魚子,成個菜非常高級,而且入口有一種非常清新嘅口感,鍾意食嘅朋友真係唔可以錯過!Crispy short ribs, 首先食佢嘅薯蓉,入口充滿牛油嘅香味,而且做得非常軟身,整體嘅口感唔錯,牛肉加咗香草汁同薯蓉嘅配搭都好好,牛肉喺控制火候嘅時候做得非常靚仔,呈現出粉紅色嘅肉質!成個口感都非常緊致,而且充滿牛肉味!再加埋餐廳特別配製嘅香草醬,成個口感更加昇華,冇諗過喺呢一個餐廳都食到呢一
Crispy short ribs, 首先食佢嘅薯蓉,入口充滿牛油嘅香味,而且做得非常軟身,整體嘅口感唔錯,牛肉加咗香草汁同薯蓉嘅配搭都好好,牛肉喺控制火候嘅時候做得非常靚仔,呈現出粉紅色嘅肉質!成個口感都非常緊致,而且充滿牛肉味!再加埋餐廳特別配製嘅香草醬,成個口感更加昇華,冇諗過喺呢一個餐廳都食到呢一個質素嘅牛肉!
Nduja Cavatelli Pasta, 呢一種意粉本身係西餐廳都好少食度,我哋都所以叫黎試吓,意粉上面加咗牡丹蝦容+左口魚刺身,成個口感嘅配搭幾特別未食過呢一種魚生配意粉,有驚喜地我哋都覺得唔錯。整體嘅配搭上都唔差。