2023-11-20 28 views
直入正題,講食物!welcome tart吞拿魚魚子醬他他,師傅話要一啖食!個底勁簿脆,而且一大啖嘅吞拿魚 口感好滿足,上面又鋪左魚子醬,好正。即拆嘅三文魚子真係第一次見。原來食落會新鮮啲同埋糯啲。師傅真係好大方,每人嗰一杯都係好多三文魚子。下面配咗蘿蔔蓉同埋上面灑左啲柚子皮。所以喺食到三文魚子嘅原味仲會有少少柚子嘅清新。北海道 銀鱈魚一打開個蓋就已經聞到勁香嘅魚油味。銀鱈魚仲好滑。師傅話個青椒唔辣,如果食到辣咗一陣應該買六合彩。帶子稍為炸過,外脆內軟(因為個芯仲係生嘅!)好正。上面有鋪左冇調味嘅香箱蟹。一啖食完仲聽紫菜係口中脆卜卜嘅聲。好夾吞拿魚壽司最瘦嘅部位。我以為咁瘦會有筋,但真係好好食。咬落去全部都係魚。中間嘅草(?)帶左啲植物嘅清新👍🏼吞拿魚額頭稀有部位。表面熟咗,但係入邊係生嘅。魚油滿口都係,爽死金燦燦的小傢伙好甜,鋪到滿瀉呀。一啖落去,滿口都係海膽嘅甜。師傅灑左雪鹽同即磨左wasabi, balnce 番👍🏼魚生爆炸! 痴線架師傅,但我鐘意!! 好多種魚生,各種口感,仲加左個子薑係中間,好有心最尾飲番杯暖暖嘅麵豉湯就完滿
直入正題,講食物!

welcome tart吞拿魚魚子醬他他,師傅話要一啖食!

北海道 銀鱈魚

吞拿魚壽司

吞拿魚額頭
稀有部位。表面熟咗,但係入邊係生嘅。魚油滿口都係,爽死

金燦燦的小傢伙

最尾飲番杯暖暖嘅麵豉湯就完滿