2021-06-27 68 views
一直都book marked咗呢間餐廳,今日終於有時間食到啦🥳南越蟹肉醬配脆球餅蟹肉醬係冷盤,啱哂夏天食,有d西餐前菜嘅感覺,淡淡蟹肉味好清新,相比之下脆球就比較普通。脆米紙薄餅千島醬同餡料好夾,內裡嘅青瓜絲增加口感之餘仲一解膩嘅感覺,加埋底層脆米紙一齊食,非常香口!Shake shake 雞軟骨好創新嘅食法🤩加入餐廳提供嘅辣粉同青檸shake shake後倒岀黎就食得,我本身食得辣就覺得味偏淡咗少少,但雞軟骨尚算香口,份量都算多。嫲嫲南越湯-招牌金邊粉啱哂我呢d咁鐘意食牛嘅人,湯底牛味好濃郁好好飲,牛肉都好夠淋,整體好入味👍🏻最後仲叫咗兩杯飲品,分別係南越蛋咖啡賣相好靚,第一啖飲落去咸咸地,隨即就係甜甜嘅咖啡味,味道特別但略嫌唔夠咖啡香味。南越滴漏咖啡咖啡味好香濃,有正宗越南咖啡嘅水準,糖漿就粘喺鐵匙羹上一攪咖啡時就隨即溶入,唔好甜就要攪短d時間,以免過甜同蓋過咗咖啡香氣。

南越蟹肉醬配脆球餅

脆米紙薄餅

Shake shake 雞軟骨

嫲嫲南越湯-招牌金邊粉

最後仲叫咗兩杯飲品,分別係
南越蛋咖啡

南越滴漏咖啡