2016-09-06 497 views
午餐同事話想食一啲貴啲高級啲嘅嘢,諗左好耐決定都係食日本野,因為我鍾意食日本野多啲。呢間日本嘅餐廳裝修好簡潔舒適,餐牌食物好一目了然。西京銀鱈魚鐵板燒套餐$188銀鱈魚白雪雪雖然有啲油膩,但係都係本身嘅魚油,肉質非常嫩滑而且燒完之後有表面有啲脆,要來送飯一流。配上比較細食嘅沙律菜中和一下油膩感覺,還有檸檬汁隨個人喜好落或者唔落,落咗就冇咁飽。味道清新加上有少少香草同埋沙律醬,口味豐富更多。韓國和牛西冷$950這個韓國牛整得裡面剛剛好軟熟,熟度大約係一半,見到佢外面有少少香的痕跡但係裏面的肉質依然細嫩,微微肉汁,加埋南瓜、冬菇、青椒,味道甚是豐富。7芝士Pizza$110有七款芝士組成的Pizza 芝味十足。而且餅底係用類似脆餅乾的做法,吃起來起來香脆,配搭唔錯。沙律,涼拌,甜品,咖啡或茶雜莓綠茶奶凍綠茶比較清新,味道不太甜,加上酸甜的雜莓和香甜的奶凍,也是一個不錯的清新之選。
呢間日本嘅餐廳裝修好簡潔舒適,餐牌食物好一目了然。

西京銀鱈魚鐵板燒套餐$188

韓國和牛西冷$950

7芝士Pizza$110

沙律,涼拌,甜品,咖啡或茶
雜莓綠茶奶凍