2024-03-23 543 views
頻撲咗成個星期,終於可以唞一唞🫠 一覺醒來,電視已經播緊午間新聞🙂‍↕️🙂‍↔️ 個肚餓到打晒鼓嘅我,梳洗過後… 馬上出去搵食😁 聽朋友講,#駱駝漆大廈 最近開咗間 #鰻魚專門店 鮮活之味,啱晒我呢個 #鰻魚控 ♥️ 咁啱呢排屋企啲護膚品用晒,過去食個late lunch順晒路🤭 嚟到三座嘅地下,lift lobby排滿等上樓開餐嘅人龍,場面好熱鬧🥳 餐廳大門裝飾得有點日本風,裝修簡約,傢俬都以白色似為主,感覺都幾舒服♥️ 餐牌上嘅食物都以 #鰻魚 為主,蒸嘅、燒嘅,椒鹽、韓式… 樣樣有齊🤤 如果唔鍾意食魚嘅,又可以揀 #炸雞、#腩肉 之類,選擇都唔少😃 今日我就點咗個 #豉汁白鱔片飯,配 #麻辣白肉 同 #牛油蒜香雞翼 做 #小食 🤤 啖啖肉嘅 #白鱔片 絕對無泥味,配埋 #特製嘅蒜蓉豆豉粒辣椒絲醬汁,非常惹味屋企🤤 連平時唔食飯嘅我,都忍唔住成配白飯連汁啪晒落肚😅 至於佢哋嘅小食都相當唔錯,#雞翼 皮脆肉嫩,雞皮甜甜地好香口🤤 #麻辣白肉 一啖一口,濃濃嘅蒜香配埋啲辣汁,如果有埋支啤酒就更加一流😎同老闆傾開偈,先知道佢啲 #鰻魚原材料 係直送嘅,免咗中間人嘅利潤,怪不得可以做得咁平,

同老闆傾開偈,先知道佢啲 #鰻魚原材料 係直送嘅,免咗中間人嘅利潤,怪不得可以做得咁平,又咁有水準啦😚 其實今日我好想試埋佢哋嘅 #甜品 #芝士蛋糕 同 #蜜餞炸鱔球 㗎,可惜個胃唔爭氣🙂‍↕️ 下次有機會再嚟幫襯嘅話,一定要叫多幾個friends 嚟幫手啫🤩

📍 鮮活之味 (觀塘)開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓G室
2024-03-23
Type of Meal