2016-08-08 179 views
去到九龍城揾食未必一定食泰國菜,仲有其他選擇,今晚選擇試下有口福既雞煲先除左雞煲,有朋友推介其他小食同前菜,呢度仲有燒烤,有烤聖子但因為我熱氣所以就順應媽子先叫了個麻辣雞煲,就要左中麻雖然天氣好熱但餐廳內冷氣十分充足,所以食熱野或辣野都冇問題沒等太久熱辣辣既雞煲就上枱, 香氣噗鼻 我好急不及待就夾起一件, 汁很濃而雞也十分滑, 只是辣的程度對我有點辣,但家人卻十分享受所以另點了酸菜生魚, 魚的份量蠻多而湯也很甜不會因有酸菜而過份的酸, 魚肉很滑沒帶太多魚骨, 食起來十分爽最後也來多客香辣蟹, 十分新鮮, 蟹肉是鮮甜,而配合辣味十分惹味,份量也剛好十分滿足辣味的一夜
雖然天氣好熱但餐廳內冷氣十分充足,所以食熱野或辣野都冇問題
麻辣雞煲 中麻
酸菜生魚