2023-05-13
荃灣真係好多美食,朋友又介紹左間好餐廳比辣妹😋呢間餐廳係荃灣有兩間分店,裝修光猛,好多霓虹燈裝飾岩打卡,坐位夠寬敞,岩哂一班朋友黎食。- 冰鎮藤椒魚皮切到粗幼岩岩好,有口感,超爽口,調味又令人好開胃- 至尊海鮮烤魚有清江魚、江團魚、海鱸魚、海烏頭同八款湯底俾你揀,我地叫左肉多骨少嘅江團魚,厚肉唔鬆散,外層食落香脆,內裡肉質結實嫩滑;撲鼻而來香辣烤魚味,而青藤椒將烤魚嘅鮮味提升,好惹味!配料亦相當多,有超新鮮嘅鮑魚同蝦、紫洋蔥、娃娃菜、金菇、豆卜、芽菜、大大塊薯仔片,唔夠嘅話仲有大量配菜選擇比你添加,索哂湯嘅精華!最欣賞佢果種辣唔係公式化重味精嘅辣,而係有層次,唔會食完口渴嘅辣- 金銀蒜烤生蠔每隻蠔都飽滿肥美,食得出唔係雪藏貨,烤嘅時候加入蒜蓉同滾油,帶出蒜香味,價錢又合理- 麻辣小龍蝦有成廿幾隻龍蝦,應該有認真選過用料,每隻爽口彈牙,無奇怪異味,加左32味香料爆香,好滋味-串燒 (至尊羊肉/黑椒牛柳/汁燒雞肉/魷魚鬚)最怕串燒燒得太乾,將所有水份都流失,呢度唔會,羊肉肥瘦平均、燒牛肉油脂燒到脆邊,肉味香濃、雞肉串甜甜燒汁香,而且醃料調味同孜然粉比例岩岩好飲品叫左百香果多多同至尊水果茶,
- 冰鎮藤椒魚皮
切到粗幼岩岩好,有口感,超爽口,調味又令人好開胃
- 至尊海鮮烤魚
- 金銀蒜烤生蠔
- 麻辣小龍蝦
-串燒 (至尊羊肉/黑椒牛柳/汁燒雞肉/魷魚鬚)
飲品叫左百香果多多同至尊水果茶,超勁量,好多厚切香甜生果,兩杯飲落清新舒暢,解辣一流🤓
店員服務態度親切,會自動加水換碟,又會問吓客人意見,由入去坐低到埋單離開都好有禮貌,值得一讚👍🏻