2017-08-07
平時好少去到筲箕灣,適逢今日去探新居入夥嘅朋友,佢仲介紹大家食呢間麻辣雞煲。六個朋友都係食得辣之人,原本諗住係一個非常之好嘅選擇,但食完之後大家都係覺得好一般,特別係位置好吊腳同隱蔽,仲有佢廁所係冇廁紙供應,諗起啲員工唔知有冇洗手同用紙巾抹手,我下次都唔係好敢去,問咗夥計點解冇廁紙,佢話驚人整塞佢個廁所。呢個答案真係不知所謂!有朋友遲到,我哋叫住幾款涼菜同小吃,全部都係辣嘅小食,有一個辣味魷魚係朋友極力推介嘅,點知我哋食嘅時候覺得唔夠人味同唔夠辣,朋友都覺得今次食嘅味道同以前唔同,差左一大截!可能廚師心情唔好!另外一款馬麻辣蓮藕同麻辣豬肚絲就相當有水準!朋友到齊我哋開始食麻辣雞煲,個麻辣汁好明顯係用咗好多不同嘅配料炒製,又香又辣!雞肉都好爽口嫩滑!叫咗一隻雞六個人食,食咗好耐都食唔晒,加湯打邊爐,其他配料就一般水準!不過食麻辣雞煲一定要加嘅紅薯粉我哋都有叫到,的確係最夾嘅味道。呢度有多款啤酒選擇,不過全部細支裝,價錢都唔平!買單每人都要三百五!
另外一款馬麻辣蓮藕同麻辣豬肚絲就相當有水準!