2019-01-04 57 views
天寒地凍最啱就係食拉麵,我同朋友都係拉麵控,最近見到呢一度開咗間新嘅拉麵店,望落去好醒神,黃色嘅裝修吸引左我地停低喺度睇,見到係食拉麵嘅我哋就不約而同就決定係到食!呢度雖然鋪頭唔大,但係乾淨企理!我叫咗個白雞湯,一嚟到已經聞到好香,即刻試吓啖湯,係好濃嘅雞湯香味,但係一啲都唔漏,清清地,啱晒我!另外我追加左豬肉叉燒,同埋半熟蛋,不得不係呢度嘅叉燒真係好好食,又林又香!啖啖肉,而且份量仲好大添!覺得唔夠食仲可以加面底架!朋友仔就叫左呢一個期間限定嘅黑蒜拉麵,一嚟到已經聞到好香嘅蒜頭香味,濃郁嘅湯底,呢一個湯就比較重口味,啱晒友人口味!呢一度嘅麵質素好好,好有咬口,我哋唔使再成日食啲集團拉麵咁悶啦!唔夠飽仲可以嗌呢個軟骨餃子!配柚子汁👍🏻又仲有好多唔同嘅日本沙灘可以揀!我哋兩個都食得好開心!會再嚟!😆

呢度雖然鋪頭唔大,但係乾淨企理!

覺得唔夠食仲可以加面底架!

唔夠飽仲可以嗌呢個軟骨餃子!配柚子汁👍🏻