2024-07-01 829 views
尋日同媽媽二人世界就咁walk in去左呢間食叫左7樣野,特別欣賞的有:⭐️雪頂叉燒包 呢款口感鬆軟但用料紮實,個包入面無空位,餡料完全填滿咗個包,個雪頂做到薄薄一層,唔會一咬落去就碎晒⭐️帶子燒賣我個人嚟講一向都麻麻哋鍾意食燒賣,因為唔鍾意食肥豬肉,但係佢呢個冇乜肥豬肉又有帶子嘅鮮甜,蝦口感好爽同埋有冬菇嘅香味⭐️馬友肉鬆燒餅呢個燒餅外皮係似酥餅,裏面嘅豬肉餡都好紮實帶有小小咸香魚味⭐️焗蟹蓋ok, 如果層炸脆皮再薄少少就好啦,同埋都落得比較多洋蔥,有小小蓋過咗蟹肉嘅鮮味灌湯餃同蝦餃就正常發揮,算好食,但冇乜surprise最一般就係個素粉果,份量細件啲餡料又冇乜特別,食完唔會再想食第二次不過總括嚟講都唔錯嘅,係一間可以encore嘅餐廳
尋日同媽媽二人世界就咁walk in去左呢間食
叫左7樣野,特別欣賞的有:
⭐️雪頂叉燒包

⭐️帶子燒賣

⭐️馬友肉鬆燒餅
呢個燒餅外皮係似酥餅,裏面嘅豬肉餡都好紮實帶有小小咸香魚味

灌湯餃同蝦餃就正常發揮,算好食,但冇乜surprise

不過總括嚟講都唔錯嘅,係一間可以encore嘅餐廳

2024-06-30
$500 (Lunch)