2020-08-02
生日黎到瑞吉酒店嘅米芝蓮一星中餐廳-潤Rùn食番餐好既!環境好高雅舒服,我哋都好鍾意。呢間餐廳好難book位,有幸生日前2日先打去都比我哋book到💪🏻生日總算可以食餐好!疫情關係,每位客人枱面都有口罩套一個!好靚好貼心❤️我哋比較懶同無認真做功課,一見到有套餐二話不說就點左套餐,後來先知道佢應該係點心比較出名🤔我見個個都叫點心,應該無邊個叫套餐😂除左我哋有豆瓣醬同琥珀合桃,合桃好好食👍🏻呢間無得免費提供XO醬嫁,要比錢的先上第一道菜係蜜餞西班牙黑豚肉叉燒,乳香田雞腿,果醋海蜇頭叉燒超林超好食,係我食過最好食既叉燒!一定要試!炸田雞腿好軟熟,味道係清清地既。海蜇頭造型成朵菊花咁,睇得又食得!好入味好好食!😋第二道菜係日月魚螺頭燉豬展湯好好飲!一定係因為本身湯頭已經好好!第三道菜係荷香雲南大頭菜蒸雞雞好滑好入味,紅棗仲好甜!上菜時仲會淋豉油,其實本身已經好入味,我覺得唔洗豉油都得第4道菜係XO醬野菌炒星斑球斑球好滑啖啖肉好好食😋第5道菜係魚湯白玉雲吞嗯....成個套餐最普通既一道菜,白玉係冬瓜,雲吞無咩特別,魚湯好似胡椒湯咁,好有胡椒味,但無魚味,合埋眼係唔知自己飲緊魚湯套餐都有跟美點薈萃
有豆瓣醬同琥珀合桃,合桃好好食👍🏻
呢間無得免費提供XO醬嫁,要比錢的
先上第一道菜係蜜餞西班牙黑豚肉叉燒,乳香田雞腿,果醋海蜇頭
第二道菜係日月魚螺頭燉豬展
湯好好飲!一定係因為本身湯頭已經好好!
第三道菜係荷香雲南大頭菜蒸雞
第4道菜係XO醬野菌炒星斑球
斑球好滑啖啖肉好好食😋
第5道菜係魚湯白玉雲吞
套餐都有跟美點薈萃,係椰汁紫米糕同鳳梨酥咁既甜品。好好食!
除左套餐,我哋仲另外仲散叫左2個菜,一個係海參,一個係炒蟶子
小海參下面墊左一塊蒸包,跟鮑魚汁。海參好爽口,好好食喎!
經理仲介紹我哋食呢個頭抽干邑炒蟶子王,佢介紹得無錯,真係超好食!!又鮮又甜又爽口,蟶子真係好新鮮!味道又岩岩好唔會蓋左蟶子既鮮味,一齊炒既萵荀同雞髀菇都好好食!有機會大家都一定要試下!