本來曾經諗過唔寫任何評論,只要以後不再幫襯就可以,但諗吓諗吓又想用評論嚟勸喻這間茶樓的老闆去反思一下,為何去到今日這個年代都仲有咁嘅服務,咁差出品,咁差的茶樓存在?真係對於一啲有心做飲食,有心提供優質食品而由抵不住經濟環境非常差而倒閉的餐廳,非常不公平。昨日專程約爸爸媽媽到屋企附近飲茶,咁啱經過豪宴1號,所以邀請兩老去飲下午茶,不過這個經驗實在太差了,紅燒乳鴿到最後只是表面上看似滷水乳鴿,實質是可能出品已經有一段時間的乳鴿,沉沉的顏色,琳琳的肉質,另一個更加從賣相開始已經接受唔到啦,冬菇炆伊麵,全碟伊麵都是碎碎的,冬菇冇味道,菜心亦非常之老,我都不明白廚房嘅師傅可以忍心照推出這種質素呢?我不是故意寫到咁差,所以亦都唯一可以讚的是蝦餃和燒賣是可以合乎預期,不過怎樣都好,希望老闆可以反思下
2025-01-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)