2024-11-17
朋友話食過好食,專登過嚟試,點知係出乎意外地 ——— 差!一入舖頭,就見到廚房隔離張枱有一群男女喺度飲酒食煙同超超超超超超超大聲講嘢。當堂打咗個突,但係始終係街坊宵夜店,咁嘅環境都唔係出奇,算!完全冇招呼下自己搵位坐低,張枱黐立立到好似搽咗白膠漿咁,但係串燒店始終油煙大,算!跟住嘢食嚟真係算唔倒!點咗朋友推介炒腸粉同炸大腸 - 炒腸粉油到阿媽都唔認得,炸大腸乾到似薯片。其他所有串燒食唔到食物嘅原味,只有重重嘅調味粉味。最恐怖係燒秋刀魚,外皮熏黑,有苦味,要撇開啲皮先勉強食到少少肉。兩個人食埋單接近$400,都唔知食咗啲乜嘢。進食期間嗰台男女(期間知道原來係老闆招呼緊朋友)繼續高聲談話飲酒食煙,我哋根本傾唔到偈。問返介紹我哋嚟嘅朋友,佢上次食應該係老闆自己煮,質素好啲,但今日老闆已飲到咁高興,就唔知道係邊個煮了。其實如果老闆主要都係想招呼朋友一齊飲酒食煙,冇諗住招呼客人,亦冇諗住煮啲唔難食嘅嘢俾人食,咁不如唔好打開門口做生意,唔好連累啲肚餓真係想食嘢嘅人。*食到好嬲,冇心機影相
*食到好嬲,冇心機影相