2023-02-16
喜多嬉牡蠣屋 𝗞𝗮𝘁𝗶𝗸𝗶 𝗞𝗮𝗸𝗶𝘆𝗮 🦪識我嘅朋友都知我超鍾意食生蠔😏 想試咗依間好耐,日本生蠔放題喺香港好少見,今次終於有機會試😋我哋揀咗𝟵𝟬分鐘放題,有日本牡蠣、燒牡蠣、燒帆立貝、串燒、烏冬、飯。選擇唔算好多,不過主攻生蠔就岩😎‼️放題開始之前,餐廳職員會每人送上一份九宮格前菜『喜多嬉九品』。其中牡蠣、茶漬飯、月見燒鳥丸都十分出色🤤🤤🤤放題開始,第一轉當然要叫牡蠣刺身!酸汁啫喱、蘿蔔蓉、蔥,可以按照自己嘅喜好去𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿,每一隻都好大隻好新鮮好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆🤤‼️本來以為自己可以食到好多⋯最後食到一打都冇🥲🥲燒牡蠣都一啲都唔馬虎!每一隻燒完之後都係脹卜卜大大粒!十分𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆🥰🥰烤帆立貝就有少少乾,串燒唔錯,但係選擇比較少。另外叫咗個撈烏冬,烏冬偏幼身,湯底同茶漬飯嘅相似,好食但係烏冬好淋身。飲品亦有汽水茶任飲。我哋另外有叫咗清酒🍶好可惜冇𝟳𝟮𝟬𝗺𝗹,得細𝘀𝗶𝘇𝗲🥲 如果清酒選擇再多啲就好😛😛𝟵𝟬分鐘時間比較少,但真係食得好飽。最後當日晚餐都食唔落🥲🤣🤣🤣總括嚟講係一間值得𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲嘅餐廳‼️ 牡蠣質素超高!一定會再嚟❤️