2022-06-11 370 views
餐廳位於1881 heritage,餐廳室內裝修相當有氣派,高樓底加埋黑色水晶吊燈真係幾有宮廷風,另外仲有掛滿油畫嘅牆同埋火爐,真係有置身古堡嘅感覺🙈 不過座位唔算好多,如果full booking 都感覺會座得幾密🤔 今次試左個lunch set ($588 pp),性價比幾高,就算食牛扒都唔洗額外加錢👌🏻-APPETISER-初初以為3揀1,原來佢係以拼盤形式上菜,可以試曬3款前菜🥰 由味道較淡嘅dungeness crab salad 開始食,蟹肉加埋沙拉醬好食,下面仲有一塊紅菜頭☺️ 第二款就係北海度帶子,佢煮到半生熟,非常鮮甜,佢配左牛油果醬同埋有微辣嘅菠蘿,味道幾得意👌🏻 最後就係beef tartare,佢加左一種香料係辣辣地有少少wasabi味,面頭仲有分子芒果醬,加埋脆片食口感唔錯👌🏻-SOUP OF THE DAY-佢黎個龍蝦湯味道濃郁,雖然都係唔夠Island Shangrila lobster bar 個個咁鮮甜,但係黎個都唔差得去邊🙈入面仲有3粒龍蝦肉,非常彈牙🥰-MAIN DISH-主菜有3款可以揀分別有牛、魚、虎蝦,但係黎得扒房當然係食牛扒🤣根本唔洗糾結🤣

-APPETISER-

-SOUP OF THE DAY-

-MAIN DISH-
主菜有3款可以揀分別有牛、魚、虎蝦,但係黎得扒房當然係食牛扒🤣根本唔洗糾結🤣 medium rare 嘅rib eye 煮得啱啱好,顏色粉嫩,肉質軟滑,點唔同種類嘅鹽黎食又有另一番風味,staff 特別推介Japanese garlic salt 同埋 Smoked sea salt黎配牛扒,加左之後牛肉鮮味更加突出,味道豐富d🥩 side dish 方面就有cheese fries 同埋大啡菇,真係大滿足🥰

-DESSERT-
甜品就有cinnamon pear tart 加rum raisin ice cream🍨 真係超大份😂 完全係食唔曬🙈 rum raisin ice cream 酒味唔算太重,可以解解膩👍🏻

整體黎講,無論係環境定係食物我都覺得唔錯,係性價比高嘅lunch set👍🏻