2021-05-15
今日約左三五知己,去食三/四人餐,呢個餐計落有七種菜式,前菜三款,主菜兩款,甜品都有兩款,好豐富,連加一大概1000 蚊。全部菜式都好特别。辣味蟹肉撻$85除咗擺盤靚,脆卜卜,入面啖啖蟹肉,有少少辣吊起蟹肉既鮮味。黑白芝麻吞拿魚伴青檸雪葩$98幾特別,外皮芝麻香脆,內裡係新鮮吞拿魚生魚片,吞拿魚鮮味加上一旁既雪葩冰冷既剌激,口感新鮮,朋友連連話好食。龍舌蘭青檸野雞搥$98呢個雞搥特別之處係 火炎龍舌蘭,炎炎既龍舌蘭香味燒一🔥D雞槌之後野味好多,加上青檸吊返清新既味道,撞擊之下形成強烈既香味。山水畫$208呢個一定係一幅畫,山同水我未解構到,不過陸地就係用菠菜攪碎成菜蓉醬,上面係芒果紫糯米飯,同埋雞搥、雞肉菠菜卷。糯米飯都煮得軟食唔塞胃,其實重要係D菠菜醬一定要一齊食。慢煮6小時牛肋肉龍蝦闊蛋湯麵$198闊條麵加上牛肋肉,湯底濃郁,上面有幾朵花襯返,好香。焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕$138原來呢個係重頭戲,我哋見到即刻哇一聲:好大嚿「雲」花糖,淺藍色好有少女感,用嚟呃like 就啱晒。下面既窩夫整得唔亁軟身有咬感,配上朱古力同黑糖忌廉甜度適中,入面仲有一嚿嚿蛋糕,增加不同既口感。脆蛋白
辣味蟹肉撻$85
除咗擺盤靚,脆卜卜,入面啖啖蟹肉,有少少辣吊起蟹肉既鮮味。
黑白芝麻吞拿魚伴青檸雪葩$98
龍舌蘭青檸野雞搥$98
山水畫$208
慢煮6小時牛肋肉龍蝦闊蛋湯麵$198
闊條麵加上牛肋肉,湯底濃郁,上面有幾朵花襯返,好香。
焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕$138
脆蛋白綠茶慕斯卷蛋$88
好香綠茶味,呢個卷蛋整得鬆軟,蛋同埋麵粉比例適中。加上cream 既甜度啱啱好。