2023-05-19 82 views
前幾日帶咗屋企人去食慶祝母親節,叫左2人餐+ 3份1人餐,份量唔算太多不過其實夠食,我隻波牛-大仔咁大食都夠飽~先講講肉質方面,呢間處理牛肉嘅方法,並不是用港式方法醃肉,識煮飯嘅都知,如果用醃料浸啲肉,醃料味一定有,但就勁似細個食嗰啲舊派韓燒咁,即係唔入流😅依家嘅牛肉切得厚薄適中,呢方面食燒肉來講都好緊要,而我去得食日式燒肉,緊係要食日本味道😽日式燒肉,梗係要純粹牛肉+點唔同款嘅燒肉醬汁啦🤪佢呢度有鹽醬、燒肉醬、柚子醬、3款都好夠濃郁,做到掛汁效果😳同出邊嗰啲醬汁好唔同,老婆話佢哋嘅柚子醬夠濃稠,好啱食燒肉,我就非常鍾意佢隻鹽醬🤗呀仔mark住支燒肉醬撈飯食😂呢間抽氣冇問題,食完個身無味,(醒起想讚佢個廁所哈哈幾香幾乾淨), 燒烤爐方面,鐵板算有啲痴,不過樓面哥哥幫忙揸啲油上燒板,而成餐飯查過一次油就得,所以都係舉手叫聲就解決到嘅問題ok fine😎我飲咗2杯啤酒後,點知樓面哥哥話買3送1,益咗我😆,我老婆就叫咗罐日本梳打酒,唔記得咗好似係柑橘檸檬?! 我試左啖甜甜地OK, 好彩我哋醒,放工返屋企泊低車先行過嚟,爽呀🥳人人口味唔同,關於味道好食唔好食唔一定話要讚或彈,口味呢方便真係好
前幾日帶咗屋企人去食慶祝母親節,叫左2人餐+ 3份1人餐,

份量唔算太多不過其實夠食,我隻波牛-大仔咁大食都夠飽~
會席2人盛

人人口味唔同,關於味道好食唔好食唔一定話要讚或彈,口味呢方便真係好個人,但梗係要自己去試過先知~ 我覺得呢間係唔錯嘅~ 我會encore😊

但揸車嘅係麻煩,因為都冇位泊車,一定要泊去隔離屏會中心,因為呢期係人都知抄牌好密~
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner