2025-01-02
呢間棕木色裝潢嘅日式喫茶店,燈光,設計都好有氣氛,坐得幾舒服喫茶2人套餐幾抵食 $568 可以額外追加甜品,飲品🍸我散叫左初雪芝士蛋包飯 $145 一大塊嘅蛋奄列,個皮煎得好薄,輕輕𠝹開,半流心嘅蛋湧出來,好滑好香蛋味蛋下面係厚度十足嘅牛肉漢堡,肉質鬆軟好juicy蕃茄炒飯底,裡面有啲雜菜,撈埋濃濃嘅芝士汁&滑蛋食,味道帶點鹹香味噌奶油茄子煙肉意粉 $105 意大利粉軟硬度適中,意粉裡充滿咗芝士碎,食到好香嘅奶油味再加上淡淡嘅味噌豆香味,煙肉煎得幾香脆,茄子食落軟綿綿烤焗味噌奶油杏鮑菇 $38味噌咸咸地,杏鮑菇切到薄片咬落爽口,加埋香草食都幾香醇厚清酒煮雙貝鍋配香草薯條 $185新鮮嘅青口、大蜆煮埋一鍋,散發着淡淡的海鮮甜味,加上少少清酒嘅餘香,令人不禁食完一隻再一隻配有香脆的香草幼薯條,幾爽脆和栗栗子布甸喫茶盛盒 $122呢個甜點好吸晴,聞到好香嘅栗子甜香味布甸滑溜又有蛋香味,係燒布甸嚟,底層有蛋糕而且好鬆軟盛盒仲包埋栗子卷蛋中間有厚厚嘅忌廉,仲夾着好多嘅栗子蓉,每一啖都食到果實嘅香甜寒冬甘栗咖啡(凍) $68栗子蓉浸係凍咖啡當中,成個感覺好有冬日氣氛咖啡帶點偏果味,有一點點苦咖啡嘅
喫茶2人套餐幾抵食 $568
可以額外追加甜品,飲品🍸
我散叫左
初雪芝士蛋包飯 $145
蛋下面係厚度十足嘅牛肉漢堡,肉質鬆軟好juicy
味噌奶油茄子煙肉意粉 $105
烤焗味噌奶油杏鮑菇 $38
味噌咸咸地,杏鮑菇切到薄片咬落爽口,加埋香草食都幾香
醇厚清酒煮雙貝鍋配香草薯條 $185
配有香脆的香草幼薯條,幾爽脆
和栗栗子布甸喫茶盛盒 $122
呢個甜點好吸晴,聞到好香嘅栗子甜香味
布甸滑溜又有蛋香味,係燒布甸嚟,底層有蛋糕而且好鬆軟
寒冬甘栗咖啡(凍) $68
栗子蓉浸係凍咖啡當中,成個感覺好有冬日氣氛
咖啡帶點偏果味,有一點點苦
咖啡嘅苦味同栗子嘅甘甜味互相融合
二番甜薯牛乳 $58
兩款蕃薯蓉加入牛乳中,係紫薯、黃薯嘅配搭,口感香甜,配上牛乳,飲落去感覺順滑