2024-12-22
🍽️牧羊少年咖啡館(九龍灣店)牧羊少年咖啡館幾乎係我飯堂而且相信大家對佢應該都唔陌生,平民價格可以享用到質素唔錯嘅食物,岩晒獎勵辛勤工作咗一日嘅自己食返個慰勞晚餐~適合唔鍾意頹食但係又唔多budget嘅人😆好鍾意佢呢個二人餐!有晒小食、main course、嘢飲同埋甜品,抵過散嗌好多,食完又滿足感滿滿🥳可以揀返平時餐牌上面嘅嘢食而且唔係特別多嘢要補錢,成餐飯$500有找真係窮人恩物🥹🐷炙燒荷蘭汁豬扒呢個豬扒夠晒腍,好易入口,上菜嘅時候仲熱辣辣噴緊煙,而且煎得好香口,唔會太過油膩,配埋酸酸甜甜嘅荷蘭汁仲正🥰🦐金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意大利粉意粉嘅軟硬度適中啱啱好合晒我胃口,鹹蛋黃醬唔會覺得太油,但係又有適量嘅鹹香,配落意粉到份量剛好足夠,鳳尾蝦口感彈牙新鮮,整個配搭都唔錯🐮紅酒燴牛面肉伴薯蓉份量比我想像中多而且飽肚,牛面肉亦都係煮到好腍身,唔怕難咬難入口,特別欣賞佢伴碟嘅薯蓉,好Creamy得來又會咬到細細粒薯仔,口感豐富當然唔少得仲有甜品同飲品,都為到呢餐飯做咗個好出色嘅點綴✨📍九龍灣偉業街33號德福廣場一期平台P26號舖
🐷炙燒荷蘭汁豬扒
🦐金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意大利粉
🐮紅酒燴牛面肉伴薯蓉
當然唔少得仲有甜品同飲品,都為到呢餐飯做咗個好出色嘅點綴✨
📍九龍灣偉業街33號德福廣場一期平台P26號舖