2023-10-09
喺中環既Tempura Omakase 食過3間,呢間係我暫時覺得最好食既一間💜8個座位爆滿,要提早booking 呀😝頭盤有炭燒 鯖魚(半生熟),A++,第一味已經好好食整しゃぶイクラとなめこのおろし和えYellowtail Shabu with Salmon Roe & grated Nameko sauce再黎有炸蝦、銀杏、魷魚,個魷魚頂瓜瓜!個口感同食開既魷魚嗰唔一樣,佢有啲麻糬嘅口感。炸蝦有兩隻,一隻係半生熟口感好好,另一隻係全熟,個人喜歡全熟,味道更好🫶🏻霞が・市海老・アオリイカGinkgo • Kuruma Prawn • Bigfin Reef Squid跟住有個菇湯清下味蕾アサリのお吸いClam Soup鱚魚、北寄貝、茄子、馬糞海膽,鱚魚配埋個天婦蘿汁真係好食到可以再encore😋個茄子係我食過最好食既茄子,外脆內軟🤤個北寄貝都有驚喜每・ホッキ貝・米子・ウニ人Sillago • Atlantic Surf Clam • Eggplant • Sea Urchin舞松菇、粟米、海鰻舞茸・トウキビ・穴了Maitake Mushroom : Corn • Conger Ee
頭盤有炭燒 鯖魚(半生熟),A++,第一味已經好好食
整しゃぶイクラとなめこのおろし和え
霞が・市海老・アオリイカ
跟住有個菇湯清下味蕾
アサリのお吸い
Clam Soup
每・ホッキ貝・米子・ウニ人
舞松菇、粟米、海鰻
舞茸・トウキビ・穴了
Maitake Mushroom : Corn • Conger Eel
丼或茶漬飯,個丼份量岩岩好,加埋個汁,甜甜地,配個炸海鮮餅天婦蘿,真係食到個樣都變成🤤🤤🤤
芝海老のかき揚げ天井/大茶
Shiba Shrimp Tempura Rice Bowl or Rice with Tea
甜品係牛奶雪糕配天婦羅甜蕃薯,個甜番薯好食到不得了!又係外脆內軟!師傅仲幫我添多一舊😜
自家製ミルクアイスとさつまいも
Homemade Milk Ice Cream and Sweet Potato
今餐真係味蕾享受🥰