2020-04-28
有朋友生日,所以去食好啲!期待呢間西營盤同上環中間嘅西餐廳有一段時間,我哋有時經過都會覺得好靚,好想去食,今次終於的起心肝去食!Tagliere Medio - Sharing platter (Medium Size) 🥖因為我哋比驚喜朋友,所以叫咗個小食拼盤食住等🤣🤣個拼盤有四種火腿同埋四種芝士 ,都幾有意大利風味,唔錯!!Ginocchi TaleggioGinocchi係用新鮮嘅薯仔造成咗去嘅意粉,而且食得出佢嘅意粉係新鮮製造,好好味同埋有少少煙韌嘅口感,而同樣新鮮嘅truffle一齊食係超好味!幾香松露味而且個汁撈埋一齊食係超Rich🤤Pizza Funghi Tartufo果然係意大利人做嘅薄餅!因為同喺意大利食嘅可以話係一模一樣,薄底嘅薄餅再加上菇都係天衣無縫,真係好好味!Costine Di Maiale係用豬肋骨來做嘅意大利菜,佢嗰醬有少少似BBQ sauce,整體酸酸甜甜而且好入味,我覺得呢一個係開頭少少食係一個唔錯嘅選擇。Cotoletta Milanese呢個係炸嘅豬扒,係佢做嘅時候你會聽到廚房傳來好大聲嘅揼枱聲,嗰啲聲係來自廚師會即刻幫豬扒「按摩」,被按摩成好
Ginocchi Taleggio
Pizza Funghi Tartufo
Costine Di Maiale
Cotoletta Milanese
呢個係炸嘅豬扒,係佢做嘅時候你會聽到廚房傳來好大聲嘅揼枱聲,嗰啲聲係來自廚師會即刻幫豬扒「按摩」,被按摩成好大塊嘅豬扒,然後再拎去炸,我覺得好好味因為佢個汁配埋炸豬扒係垂涎欲滴 ,嗰種豬扒未上枱之前嘅期待感已經令到呢道菜生色不少。而佢嘅豬扒口感當然鬆軟,亦都同時保持肉汁!極之推介!
我哋都嗌左幾杯酒,當中有cocktail。整體都好好,包括食物同埋服務質素,侍應好好人會同我哋傾吓計,分享佢以前喺意大利嘅時光。