2022-01-05 659 views
趁着新年假期仲放緊假.就約埋兩個同事一齊嚟中環食午餐。點知好多餐廳可能因為假期做得好多生意,所以今日1月3號竟然冇開。好彩呢一間巴西日本fusion菜餐廳有開,我哋就即刻book位嚟咗呢度食佢嘅午餐。我哋選擇左個午餐,包配沙律+1個主菜,每人$148。呢三款沙律都係任食㗎,食完就可以叫店員幫你免費再添,食到飽為止。有椰菜絲沙律、西蘭花車厘茄沙律同埋茄子沙律。西蘭花沙律嘅調味汁係用咗日式芝麻醬,我最鍾意食吹口嘅枝豆。茄子沙律嘅茄子,佢先炸過,所以比較油膩,但係亦都係咁。茄子吸收左醬汁嘅味道,有啲味噌醬咁,較為濃味。佢唔似西式菜絲沙律,咁樣係用蛋黃醬,係有啲油醋汁,食落較為清新。三人行就剛剛好食哂佢午餐菜單上邊嘅三個漢堡。我食嘅係雞扒漢堡。雞扒大大件,超厚身,所以食落特別Juicy。但係佢邊位亦都煎得香,焦焦地,特別惹味。個番薯條炸出來,熱辣辣,點上佢嘅鰹魚蛋黃醬,多咗一番日式嘅滋味。$150有找午餐,可以任你添食健康嘅沙律,淨係食沙律都夠飽。加上一個主菜,中環區來講非常超值,值得一試。

我哋選擇左個午餐,包配沙律+1個主菜,每人$148。
有椰菜絲沙律、西蘭花車厘茄沙律同埋茄子沙律。
西蘭花沙律嘅調味汁係用咗日式芝麻醬,我最鍾意食吹口嘅枝豆。

三人行就剛剛好食哂佢午餐菜單上邊嘅三個漢堡。
我食嘅係雞扒漢堡。

2022-01-03
$150 (Lunch)