5 day(s) ago
好耐之前去過尖東嘅分店食過,佢哋嘅泰菜非常地道,令我有深刻嘅印象,正所謂夠辣夠酸夠甜就係泰國菜🤣今次嚟到Airside分店,點咗其他嘢試一試😋一滴不留招牌豬肉船麵呢個船麵有驚喜,湯底好濃郁,飲落就知用咗牛骨高湯同牛血熬製而成好正宗嘅做法,豬肉好大塊而且有咬口,麵嘅質感都煙韌,係我喺香港食過整得最好嘅泰式船麵👍🏻👍🏻👍🏻鷄肉鑊氣炒河名副其實鑊氣夠哂勁嘅炒河,河粉用咗正宗嘅泰式闊邊河粉,食落Q彈,鷄肉唔會過老,仲有陣陣炒香過嘅味道,喺呢度必點嘅招牌主食之一。老媽手打蝦餅必點👍🏻蝦餅有粒粒蝦肉嘅口感唔會好多粉,食到蝦嘅鮮味,炸得非常脆口,充滿蝦油香味。青木瓜沙律青木瓜清新爽口,配合酸甜嘅醬,帶出木瓜自然嘅甜味,開胃之餘又健康🥒燒帶子肉質鮮嫩,燒得生熟程度啱啱好,外脆內嫩,帶有淡淡甜味,呢度嘅燒烤睇嚟都唔錯,下次試埋佢其他嘅燒物先🤭
今次嚟到Airside分店,點咗其他嘢試一試😋
一滴不留招牌豬肉船麵
鷄肉鑊氣炒河