2022-04-01 476 views
點解Bakehouse的酸種葡撻極受歡迎!酸種撻皮燒到微微燶,係有酥皮嘅酥脆,但又唔會一咬就散晒咁而且食落唔會好油膩好滯, 但都重牛油香味嘅而包住嘅蛋餡超嫩滑☺️帶有濃既蛋香同焦糖香氣😍都幾match 😙不過都係有少少偏甜另外記住要新鮮出爐趁熱食!Matcha Doughnut /Berry Doughnut ($38)doughnut外面雖然有糖但也沒有很甜,油炸的香氣令doughnut更加吸引了。內餡很足夠的,抹茶味沒有很濃,而且有點咸咸的,我這個抹茶控來說就不是很習慣🤫 (浠姐就很喜歡)。Berry口味我來不及試吃,應該也不錯啦~#哩間排隊唔算好耐,大約15-20分鐘
點解Bakehouse的酸種葡撻極受歡迎!
另外記住要新鮮出爐趁熱食!

#哩間排隊唔算好耐,大約15-20分鐘
2022-03-15