2017-05-03 1992 views
復活節其中一項活動就係high tea, 是日揀咗山長水遠嘅迪迪尼,無非都係因為個tea好靚好吸睛,影相呃like一流美女與野獸套卡通我細細個已鍾意,所以呢個tea以佢做主題真係食正條水。玫瑰造型嘅士多啤梨rose mousse同紅菜頭豬肉批有樣有滋味,pandora字樣嘅芒果mousse tart亦好鮮甜,反而Belle條黃色晚禮裙(檸檬曲奇)雖然個look最靚,但就平凡啲,只係微甜帶檸香嘅糖霜曲奇,不過都算鬆脆嘅。。另外冇影到相嘅蟹肉蛋白都好鮮味好正,鹹得嚟又滲少少甜味,暖暖哋又滑口。米奇頭scone都ok,拍得住出面5星酒店tea set水準,唔會太硬掘掘~嘢飲方面就前面矮啲嗰杯(唔記得咩名)好飲啲,飲落有幾種層次,既有甘筍味亦有芒果汁嘅香甜。後面嗰杯就好似士多啤梨梳打咁,都幾爽口。

$310 (Tea)