KABOOM

2024-07-30 1656 views
我地今次去左一間可以望住維港海景既餐廳慶祝生日,佢係大廈連天台,下面係餐廳上面係酒吧,2層既顧客都可以一邊享受一邊望海景🎑入面係成塊既落地玻璃,對出面既美景望到一清二楚,d職員會同顧客有傾有笑,播住d音樂🎼個氣氛真係好chill,好舒服🌟Tom Yum Cocount Scallop Carpaccio $128個賣相係比較精緻,係薄切既帶子,仲淋上冬陰功椰子醬,食落去係辣辣地又有椰子既香味🥥好似食緊果凍咁🌟Single Bone Chicken Wings $98個單骨雞翼係即叫即炸,送上來仲係熱辣辣,層皮係炸到好脆,鹹香鹹香🍖外脆內嫩,超惹味🌟Tahi Lobster Sauce Strozzapreti Pasta With Lobster Tail $268有成半隻龍蝦尾🦞d龍蝦係好肥美,入面既肉好清甜彈牙,勁新鮮。係用左雙管扭紋既通粉去整,入面係嗦曬龍蝦同冬陰功醬汁,好香好鮮甜,勁好食🌟Curry Duck Confit $258呢個油封鴨脾令我覺得好驚訝,出面層皮係整到好酥脆,d鴨肉係好嫩🍗一咬就可以同骨分開,仲有咖喱醬汁既配搭,又嫩又有咖喱既香味🌟Wohoo, What

🌟Curry Duck Confit $258

🌟Wohoo, What A Day! $128
用左椰汁,芒果,菠蘿汁,桔子佢=去調成既一杯特飲,飲落去係好重既水果味,好fresh既,顏值都好高

🌟Enough Is Enough! $128
以西瓜為主題,上面仲有一大塊既西瓜做陪襯,飲落去係有淡淡既西瓜味🍉個酒香味比較突出,個外觀真係令人眼前一亮