2021-07-01 194 views
難得有宋皇臺站😇,當然要嚟一嚟食好嘢🤤,原來開咗好多精品咖啡店😎,今次一於試下 Blossom波甚咖啡,好彩座位多,唔算排好耐隊,職員都好nice 提醒 入面滿座需要等一等,大約排咗半個鐘就可以入座啦,不過排個陣要小心留意條隊係邊😅同埋需要人齊先可以入座。餐牌原來有分早餐同午餐😌,仲諗住試個酸種包😔,唯有下次試下洛🥲!落order嗰陣要出去counter order呀~😋1️⃣ 炸軟殼蟹 伴蟹肉飯 $148我哋只係叫咗一個主食,估唔到呢個飯非常之有驚喜,原來有原隻軟殼蟹🦀,唔會好似出邊咁只係得少量嘅軟殼蟹肉🤌🏻,如果鍾意食軟殼蟹嘅你一定好開心🥳‼️另外碗有漬物,是日生果🍎。不過職員留咗個湯品無上😅,所以大家要留意吓啦(而我食完先發覺😂),如果會叫埋甜品嘅話,只係嗌一個主食就OK啦👀!2️⃣ 咖啡通寧 $50鍾意飲咖啡嘅話就一定唔可以錯過啦!呢杯咖啡比平時出面飲嘅齋啡完全唔同,真喺幾特別😍,仲可以自己親自倒咖啡,而味道都比較酸🤣,比平我唔飲酸嘅咖啡☕️,都有啲愛上呢款😂。3️⃣ 柑橘檸檬梳打 $45呢個飲品都唔錯㗎 !好清新🍋。同個主食好搭配‼️4️⃣ 提拉米蘇 $68呢個人氣甜品一定要試,見到個個都一定會嗌

1️⃣ 炸軟殼蟹 伴蟹肉飯 $148
炸軟殼蟹 伴蟹肉飯

2️⃣ 咖啡通寧 $50
咖啡通寧

3️⃣ 柑橘檸檬梳打 $45
呢個飲品都唔錯㗎 !好清新🍋。同個主食好搭配‼️
柑橘檸檬梳打

4️⃣ 提拉米蘇 $68
呢個人氣甜品一定要試,見到個個都一定會嗌嘅,如果驚好快賣晒,可以喺order嗰陣落埋然後後上,呢款甜品分量二人啱啱好,好軟熟又唔會太甜😍。
提拉米蘇

2021-07-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
炸軟殼蟹 伴蟹肉飯
咖啡通寧