2023-12-29 38 views
放假最適合周圍行下見識下,我地最中意就系周圍揾好食,於是我地今日黎左上環呢度搵食!我地食完都覺得好滿意,一定會再黎😌素食王~~~~~~~~以素食為主,但系都好好味,佢哋個蕃茄湯底真係好香濃,一啖啖嘅鮮甜味好吸引🍅。米線滑溜,啖啖爽口,啖啖過癮😋。個碗入面仲有一啲新鮮嘅素菜,好似娃娃菜、萵筍、蓮藕片、金菇、鮮冬菇同埋白蘿蔔片,啲娃娃菜好爽口,啲萵筍又清新過離,啲蓮藕片咬落又脆又香,啲金菇質感好好,啲鮮冬菇肉厚多汁,啲白蘿蔔片嘅甜味仲帶咗點微微嘅辛辣味,好開胃🥕🍄。食物好新鮮,煮得啱啱好,唔會過火或者太生。個湯底同啲菜嘅味道好夾,而且唔會太鹹或者太清淡,真係非常之滋味😍。食完之後感覺好滿足,又健康👍🏻。下次仲想再嚟食多次,真係值得推介嘅好地方👌🏻。吉祥~~~~~~餸菜選擇多樣,包括蟹柳、蟹籽蟹粉丸、娃娃菜、滑牛肉、大腸和芋絲。娃娃菜提供了清爽的口感和豐富的纖維;滑牛肉以豆製品或菇類替代,提供了濃鬱的口感;大腸和芋絲則為菜品增添了豐富的口感層次。白胡椒湯配土豆粉~~~~~~呢個搭配使得整道菜更加豐富和均衡。白胡椒湯帶有微辣且香氣四溢,與土豆粉的濃稠口感相得益彰。涼拌酸辣土豆絲~~~~冷盤,新

涼拌酸辣土豆絲~~~~冷盤,新鮮的土豆切成絲,再加入醋、辣椒油、花椒粉等調料進行拌製。清新開胃,令人愉悅。

總括而言,餐廳環境方面闊落同埋好乾淨光猛,好有style,店員服務態度都好良好,整體感覺唔錯。