2023-12-07
八不·壽喜燒 @babu8hk 📍:太子大南街52號地舖🚗:太子地鐵B1出口 步行4分鐘📞:+852 6411-1154💲:~HKD250/head for setFood quality👌🏼:壽喜燒二人餐總結:🤔大部分香港嘅壽喜燒都係走較高檔路線 呢間係少數中檔啲嘅壽喜燒小店 今次叫咗二人餐 包美國prime牛板腱200g 黑毛豚100g 吉列西班牙豬扒 名古屋粟米 野菜盤加兩罐果汁 份量都幾足 想試試cp值高啲嘅可以試呢間🙆🏼♀️🤔店家很好 一開頭會幫你燒定 有兩個jar 一個係壽喜燒汁另一個係清湯 燒完之後再落清湯打邊爐 yo😎🤔牛板腱同黑毛豚睇樣都唔錯👍🏼 牛味雖然唔太濃但撈埋蛋汁都幾好🤔豬扒有五大件 份量有點多 炸粉都略厚 但幾好食🤔野菜盤有豆腐 冬菇 金菇 南瓜 白菜 娃娃菜 蒟蒻麵 洋葱 京葱同紅蘿蔔 份量多夠哂健康🤣🤔兩罐果汁就日本製蘋果汁 咁日本出品都係好飲嘅😋最好食係名古屋粟米 有種椒鹽葱炸粟米嘅感覺 好簡單得嚟唔太油膩 好食嘅小食😨唔太識用嗰爐 熄咗唔識開返😂 搞到要麻煩店家
📍:太子大南街52號地舖
🚗:太子地鐵B1出口 步行4分鐘